Rimelul este mai mult decât pare la prima vedere. RECENZII

Incredibil! Cum se îndepărtează corect machiajul?

Pielea din jurul ochilor este cea mai delicată și subțire zonă de piele a feței deoarece este complet lipsită de țesut adipos. Prin urmare, pielea din jurul ochilor este cel mai rapid afectată de procesele de îmbătrânire. Pentru a le încetini, trebuie să acordăm cea mai mare atenție îngrijirii acestei zone a feței, în special în timpul îndepărtării machiajului. Cum se îndepărtează corect machiajul, pas cu pas, și care sunt cele mai frecvente greșeli comise în timpul acestei proceduri?

Cum se îndepărtează corect machiajul?

  1. Îndepărtarea machiajului ochilor trebuie să înceapă prin spălarea temeinică a mâinilor. Atingerea feței cu mâinile murdare contribuie la infecții, de ex. conjunctivită.
  2. Îndepărtarea corectă a machiajului de ochi implică folosirea a două dischete de bumbac, îmmuiate într-un produs potrivit unui anumit tip de ten. Merită, de asemenea, să acordăm atenție cantității de produs cosmetic distribuit; aceasta trebuie să fie optimă. Prea mult produs aplicat poate ajunge în ochi și declanșa, astfel, iritații. Pe de altă parte, dacă aplicăm prea puțin produs, îndepărtarea machiajului poate deveni un proces dificil și îndelungat, câteodată chiar imposibil.
  3. Apoi, dischetele demachiante se presează delicat pe pleoapele închise. Lăsați preparatul să acționeze ceva timp pentru a dizolva machiajul. Astfel, nu va fi necesar nici să frecați, nici să întindeți zona de piele a ochilor, cu atât mai mult cu cât aceste acțiuni sunt ineficiente și nefavorabile. De ce? Deoarece pot provoca detriorarea mecanică a genelor și facilita apariția ridurilor.
  4. Rimelul trebuie îndepărtat prin mișcări delicate de sus în jos. Astfel, riscul de deteriorare a genelor va fi redus.
  5. Apoi, prin mișcări delicate, din colțul extern în colțul intern al ochiului, îndepărtați reziduurile de machiaj.
  6. Dacă discheta de bumbac tot este murdară, înlocuiți-o cu una nouă. În general, îndepărtarea machiajului de ochi necesită aproximativ 4-5 dischete de bumbac. Continuați să le înlocuiți până când ultima dischetă demachiantă rămâne curată.

Demachiajul și curățatea zonei de piele din jurul ochilor implică îndepărtarea cosmeticelor colorate de la nivelul pleoapelor inferioare și superioare, precum și din zona genelor și sprâncenelor. Frecvent, sprâncenele sunt neglijate în această etapă.

Demachierea ochilor: cele mai frecvente greșeli

1. Produse demachiante nepotrivite

Demachiantele trebuie să fie bine selectate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să conțină parafină sau alcool, mai ales dacă produsele vizează îndepărtarea cosmeticelor colorate de la nivelul pielii sensibile. Loțiunea micelară pare a fi o soluție bună pentru persoanele alergice. Acest produs este delicat și versatil, nu doar îndepărtează machiajul, ci lasă pielea la fel de curată ca un toner.

Majoritatea demachiantelor conțin substanțe adiționale care vizează creșterea eficacității produsului, totuși, acestea nu acționează în beneficiul pielii. De aceea, este mai bine să alegem cometice cu o listă de ingrediente scurtă și simplă. Astfel, chiar și uleiul de cocos este o soluție mai bună decât gelurile populare de curățare facială. În plus, produsele concepute pentru pielea sensibilă nu sunt suficient de eficiente. Acestea nu îndepărtează foarte precis cosmeticele colorate, ducând la întinderea rimelului.

2. Graba în timpul îndepărtării machiajului

Deseori, ne îndepărtăm machiajul rapid și nu temeinic. În cele mai multe cazuri, facem asta deoarece seara suntem obosite după o întreagă zi de muncă și nu suntem dispuse să facem nimic altceva decât să ne odihnim. Cu toate acestea, îndepărtarea machiajului necesită timp, iar dacă dorim un demachiaj eficient, trebuie să permitem produselor de demachiaj să acționeze și să dizolve cosmeticele colorate, mai ales rimelul rezistent la apă.

3. Frecarea viguroasă

Frecarea intensă a zonei de piele din jurul ochilor nu este nici eficientă, nici sigură pentru sănătate, provocând iritații, infecții de ochi și în cazul tipului cuperozic de piele, capilare rupte. Acest tip de demachiaj slăbește și trage genele și sprâncenele și poate duce frecvent la decolorarea părului.

Trebuie să reținem că formula celor mai multe produse demachiante este compusă pentru a facilita aplicarea. Aceasta înseamnă că tot ce trebuie să faceți este să apăsați o dischetă din bumbac pe o anumită zona de piele. Puteți, de asemenea, folosi un băț de urechi pentru îndepărtarea machiajului. Acest accesoriu facilitează îndepărtarea reziduurilor de machiaj mai bine decât echivalentul său mai mare – discheta demachiantă din bumbac.

4. Lipsa de igienă în timpul îndepărtării machiajului

Se întâmplă frecvent să nu respectăm normele de igienă atunci când îndepărtăm cosmeticele colorate de la nivelul tenului. Mai exact, ne demachiem cu mâinile murdare și folosim repetat aceeași dischetă de bumbac. Astfel, atât mâinile, cât și dischetele de bumbac murdare transmit bacterii care facilitează apariția coșurilor.

5. Ordinea corectă de îndepărtare a cosmeticelor

Multe femei cred că ordinea în care trebuie îndepărtate produsele cosmetice nu are o importanță vitală. Se pare că această mentalitate este greșită. Îndepărtarea machiajului trebuie să înceapă cu rujul. Apoi, putem continua cu îndepărtarea rimelului, fardului și tușului de ochi. Ultimul pas este îndepărtarea fondului de ten și curățarea feței cu gel sau spumă facială.